da li smo rođeni zli il smo u putu to postali - IMAM SVOJ MALI SVIJET I OKO NJEGA KINESKI ZID

IMAM SVOJ MALI SVIJET I OKO NJEGA KINESKI ZID

"Bio sam zaljubljen u nju godinama. Al' ja sam drug bio i ostao. I tamam mislim da sam je zaboravio... Pa je sretnem, kao slučajno. Da slučajnosti postoje. I samo me zagrli jako. A ja samo shvatim da je ona meni suđena. Kad-tad. "


01.01.2013.

da li smo rođeni zli il smo u putu to postali

Prokleto naporni dani od kojih ne stignem da uhvatim jedan djelic sekunde da pomislim o sebi, o buducnosti, o ciljevima koje treba da ostvarim. Osjecam se kao da polako gubim svaku mogucu nadu i volju, kao da me ovo na neki poseban nacin jede i unistava. Dok protok cirkulacije slabi i osjecam kako se moja desna ruka polako hladi, dok satima monotono listam misem po naslovnici, u svemu tome nemam vremena za sebe, pazi nemam vremena, ili ne zelim da imam vremena? Odbijam niz cinjenica koje me polako guse, dok se sve vrijeme uporno borim stojeci na margini zivota.Postajem dio bezlicne mase, kojima su paranefridije i Malpigijevi sudovi obiljezili zivot, ili su ipak opsjednuti elektromotornom silom. Vrag odnio svaku moju misao kojom pomislim da mogu biti voljena. Blago razvucen osmijeh bez imalo iskrenosti, zar je to sve sto je ostalo od bijednog zivota. Zar je sve sto imam neiskreno, puno boli i neke nedefinisane ljutnje?
"Osjecala sam se kao da stojim na ivici velikog ponoara, a nikog nema da me povuce. Nikog kome je stalo ili bi me primijetio."


Zamisli ti si ja, zamisli ja sam ti i otvaram oci i kazem, odlazim

BROJAČ POSJETA
3819

Powered by Blogger.ba