ljubav - IMAM SVOJ MALI SVIJET I OKO NJEGA KINESKI ZID

IMAM SVOJ MALI SVIJET I OKO NJEGA KINESKI ZID

"Bio sam zaljubljen u nju godinama. Al' ja sam drug bio i ostao. I tamam mislim da sam je zaboravio... Pa je sretnem, kao slučajno. Da slučajnosti postoje. I samo me zagrli jako. A ja samo shvatim da je ona meni suđena. Kad-tad. "


09.01.2013.

ljubav

Prazan list. Ko stvoren da napisem sve svoje probleme, da se isplacem i nastavim dalje sa osmjehom, onako kako to obicno radim. Sjedim u krajnje deprimiranom polozaju sa crvenim ocima i podocnjacima do poda, opet me pobijedila nesanica. Dok se playlista okrece, ja u svakom stihu pronalazim sebe i razmisljam. Je li sve sto se desi stvarno s razlogom ili se neke stvari jednostavno dese bez potrebe, bez ikakvog razumnog i za mozak shvatljivog razloga? Krajnja misao koju toliko puta u sebi provlacim je to koliko je ljudima dovoljno malo uspomena za citav zivot. Dovoljno je da je neko za tebe tu uvijek, dovoljno je da te zagrli kako volis, da te utjesi kad ti je potreban, da ti da jedan mali dio onoga sto si zasluzio i vec ti je u srcu kao da je citav svijet stavio u tvoje ruke, kao da ti se potpuno predao, a ustari si samo ti taj ko se predao. A kad te uzme pod svoje i ne pokusavaj se izvuci jer neces uspjeti. Previse ljudi vole i previse ih unisti ta nepromisljena ljubav, toliko ih unisti da poslije nisu ni sami svjesni sta ih ceka i nesto najgore sta ih je cekalo bez toga! A ako ti se nije desilo to uzivaj dok mozes, jer kad tad, doci ce neko ko ce moci da razumije sva tvoja mastanja, lutanja i razmisljanja ili ce se samo praviti da razumije ali svejedno to ce biti dovoljno da pomislis kako si voljen. Ako ti se to desi vjerovatno ove rijeci nece znaciti nista ali opet nekako imaj tu u dalekoj podsvijesti da je to samo glupa zabluda koja se naziva ljubav i jako je losa po tebe. Ne znam da li uspijeva, ali opet pokusaj da se na samom pocetku odupres tim glupim mislima koje ce te iz dana u dan sve vise progoniti, ako ne uspije nije tacna teorija, ako uspije dobro za tebe. Ali iskreno pokusaj i trudi se da ne zavolis do kraja, jer ljubav je gadna stvar i rijetko kad je iskrena i nepokvarena, ako ti se desi takva ne znam kakav je osjecaj ali ti si vjerovatno najsretnije bice koje postoji, za sebe ako nista drugo.
Ako ovu cijelu pricu znas i ako znas sta govorim, dovoljana je samo jedna suza, stotinu blijedih pogleda i hiljadu misli koje ce ti proci i vec znas da je sve brutalna istina.


Zamisli ti si ja, zamisli ja sam ti i otvaram oci i kazem, odlazim

BROJAČ POSJETA
3680

Powered by Blogger.ba